PDF Print E-mail
Rezerwuj Stolik  
Gwarantujemy chwile, które zapamiętacie na całe życie. Utrwalenie chwili to smak, zapach i piękno miejsca. Podzielimy się z Państwem naszą pasją, której kluczem jest prawdziwość uczuć, emocji, prostota, jakość wykonania oraz chęć celebracji.
 
Przyjęcia poślubne w formie obiadu menu od 110.00, PLN /osobę
Przyjęcia weselne menu od 160.00, PLN /osobę
Skontaktuj się z nami w celu zapoznania się ze szczegółową ofertą menu : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Cena menu zależy od wyboru potraw. Dla każdego przygotowujemy indywidualną kalkulację.

 Oto przyklady menu do wyboru w celu stworzenia indywidualnego zestawu:


Przystawki

  • Tatar z łososia

  • Karczochy duszone w pomidorach

  • Sałatka grecka z serem feta

  • Kurczak marynowany w rozmarynie i szałwii

  • Rolada z łososia z sosem andaluzyjskim

  • Tarta serowo-orzechowa

  • Roladki z bakłażana

  • Carpaccio z polędwicy

  • Mozarella z pomidorami

  • Pasztet z drobiu z orzechami

  • Rożki z łososia faszerowane serem feta

  • Carpacio z łososia sosem bazylikowym

  • Polędwiczka po angielsku w sosie chrzanowym

  • Cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami i grisini

  • Wędzony halibut podany z grisini

  • Rolada drobiowa z sosem cumberland

  • Sandacz w galarecie

  • Łosoś w galarecie

  • Indyk w maladze

  • Mus z koziego sera z pomidorami sherry

  • Rolada z pstrąga

  • Róże z łososia wędzonego

  • Marynowany łosoś z dresingiem cytrynowo-pietruszkowym

 

Zupy

  • Zupa grzybowa z łazankami

  • Krem brokułowy z migdałami

  • Krem kalafiorowy

  • Rosół z makaronem

  • Barszcz czerwony z kołdunami

  • Krem pomidorowy z grzankami

  • Bulion z jarzynką i wkładką drobiową

  • Zupa porowa

  • Krem czosnkowy

  • Zupa gulaszowa

  • Krem grzybowy

  • Cappuccino z pieczarek

  • Krem cebulowy z grzankami

  • Zupa Solferino z serem

  • Dwukolorowy krem pomidorowo – selerowy

  • Bulion z jarzynami i makaronem celestyn

  • Krem z selera z torcikiem z łososia

  • Krem z soczewicy z chipsem z bekonu

  • Zupa porowa z tiftelami ( kuleczki mięsne ) cielęcymi

  • Rosół z kołdunami

 

 

Dania główne

  • Indycze fileciki w figach

  • Grillowana pierś z kurczaka w curry

  • Sznycel po wiedeńsku

  • Filety wieprzowe w aromacie calvados

  • Kotlet a’la Poleski

  • Kurczak otulony boczkiem w sosie kaparowym

  • Polędwica po góralsku z chrzanem

  • Pieczeń cielęca w sosie porowym

  • Medaliony wołowe z oczkiem ze smardza

  • Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

  • Kaczka pieczona po staropolsku

  • Florentynka Poleski z kurczaka na sosie kurkowym

  • Rolada drobiowa ze szparagami

  • Stek wieprzowy w sosie myśliwskim

  • Szynka po staropolsk

  • Medaliony drobiowe na sosie szpinakowym

  • Kotlet devolaille

  • Pieczeń wołowa w sosie własnym lub grzybowym

  • Eskalopki drobiowe w sosie serowym

  • Szpadki wieprzowe

  • Rolada schabowa

  • Sztufada drobiowa lub wołowa

  • Pollo Pepone ( filet z kury zapiekany z serem i pomidorami)

  • Supreme z sandacza w sosie szafranowym

  • Filet z pstrąga w sosie pietruszkowym

  • Pstrąg smażony soute w całości

  • Rolada schabowa w sosie z kurek

  • Comber z sarny na kurkach

  • Pieczeń z sarny w sosie własnym lub śliwkowym

  • Schab pieczony w sosie własnym

  • Rolada z dzika z sosem z leśnych grzybów 

 

Dodatki skrobiowe

  • Ziemniaki z wody

  • Ziemniaki smażone

  • Puree

  • Ziemniaki po krakowsku

  • Kasz gryczana

  • Ryż

  • Dufinki

  • Frytki

  • Rosty- szwajcarskie mini placki ziemniaczane

  • Ziemniaki duchesse - pieczone ziemniaczane puree

  • Ziemniaki gratinn - plastry ziemniaków zapiekane z serem i śmietaną o czosnkowym aromacie

  • Wedgesy ( ziemniaki smażone w mundurkach )

Dodatki warzywne

  • Mizeria ze śmietaną

  • Buraczki czerwone

  • Kapusta czerwona

  • Surówka z marchewki

  • Surówka z kapusty pekińskiej

  • Surówka z kapusty białej

  • Kapusta zasmażana

  • Surówka z kapusty kiszonej

  • Bukiet warzyw gotowanych

  • Surówka Coleslaw

  • Surówka z selera

  • Sałata po polsku (ze śmietaną słodko-kwaśną i startym, gotowanym jajkiem )

  • Sałata z vinegrette

  • Por smażony

  • Blanszowana cukinia z czosnkiem

  • Spaghetti warzywne

  • Warzywa grillowane

 

Dania wegetariańskie

 

  • Rissotto warzywne

  • zapiekanka warzywna z zestawem surówek

  • camembet panierowany z sosem żurawinowym

  • bukiet warzyw zapiekany pod beszamelem

  • Farfale brokułowo – kalafiorowe

  • naleśniki zapiekane ze szpinakiem

  • Sandacz z sosem cytrynowym i zestaw surówek

  • eskalopki z łososia w sosie winnym z porem

  • canelloni z szyjkami rakowymi pod kołderką serową

  • Lasagne warzywne

  • Kotlet serowy faszerowany

  • Kotleciki sojowe o smaku kurczaka na pomidorach

  • Kąski sojowe na sosie serowym

  • Pomidory faszerowane warzywami

  • Łódki cykorii szpikowane szpinakiem i pieczarkami

  • Rougout warzywne z kotlecikami sojowymi

  • Duet szparagowy w sosie białym

  • Kawior z bakłażana podany na plastrach pomidora


Desery

  • Przysmak lodowy z bitą śmietaną

  • Puchar lodowy z bitą śmietaną, owocami i sosem malinowym

  • Nugat bakaliowy z sosem malinowym

  • Strudel jabłkowy z gałką lodów

  • Macedonia na bezie

  • Sernik wiedeński

  • Gruszka w winie

 

Zimna płyta

  • Półmisek wędlin: szynka, kiełbasa wiejska, filet drobiowy wędzony,baleron, salami, kabanos,

  • Deska serów: Dor Blue, camembert, oscypek, gouda

  • Śledzie: w śmietanie, w oliwie, po grecku

  • Sałatki: jarzynowa, szwajcarska, z marynowanych pieczarek,grecka, z kurczakiem,

  • Mięsa pieczone: schab, karczek, rosbef

  • Tymbaliki drobiowe, wieprzowe, warzywne

  • Sosy: tatarski, chrzanowy, cumberland, czosnkowy

  • świeże warzywa: pomidor, ogórek, papryka,

  • warzywa konserwowe: ogórek, pieczarki, papryka, oliwki

  • jajka: z majonezem, nadziewane sałatką jarzynową,w szynce z majonezem

  • kurczak faszerowany po polsku

  • kurczak faszerowany w całości

  • ryby faszerowane: łosoś, sandacz, sum, szczupak

  • koktajl z krewetek (podawany w martinówkach)

  • rolada z łososia

  • dwukolorowa rolada rybna (sandacz, łosoś)

  • teriny rybne

  • schab w galarecie

  • indyk w galarecie lub maladze

  • róże z łososia wędzonego

  • łosoś w galarecie

  • kaczka faszerowana (farsz do wyboru słodki lub tradycyjny)

  • świeże owoce

  • pieczywo

 

Stół Staropolski

  • Kaszanka staropolska

  • Salceson wieprzowy

  • Salceson drobiowy

  • Pasztetowa krakowska

  • Ogórki kiszone

  • Smalec staropolski

  • Kiełbasa wiejska

  • Kabanos wieprzowy

  • Pasztet staropolski

  • Schab pieczony z wędzoną śliwką

  • Udziec wieprzowy pieczony w calości

  • Udziec sarny pieczony z rozmarynem

  • Prosiak pieczony w całości po polsku ( jako danie gorące lub na bufet )

  • Tradycyjne flaki

  • Bigos staropolski

  • Pasztet z dziczyzny

  • Chleb wiejski

 

Dania na ciepło

 

  • Staropolski żurek z jajkiem , ziemniakami i kiełbasą

  • Barszcz czerwony z krokietem

  • Blanszet z indyka ( forma gulaszowa)

  • Wołowina po burgundzku ( forma gulaszowa)

  • Filet z kurczaka w sosie prowansalskim z dodatkami

  • Schab pieczony z dodatkami

  • Filet z kury zapiekany z serem i pomidorami z dodatkami

  • Pieczeń wieprzowa w sosie własnym z dodatkami

  • Rougout z dzika ( forma gulaszowa )

  • Sztufada wołowa na sosie porowym z dodatkami

  • Udko z kurczaka pieczone z dodatkami

  • Rumsztyk wołowy z pieczarkami i cebulą

  • Antrykot drobiowy

  • Zraziki faszerowane grzybami w sosie

  • Rougout wieprzowe

  • Bogracz wołowy

  • Befsztyk wołowy z pieczarkami w śmietanie

  • Roladka drobiowa z serem z sosie grzybowym

  • Filet z kurczaka faszerowany grzybami

  • Pstrąg z grilla z dodatkami

  • Łosoś soute z ryżem i brokułami

  • Grillowany filet z kurczaka z sałatką grillową i dufinkami

  • Brizol wieprzowo – wołowy z cebulką


 Proponujemy Państwu również możliwość wynajęcia pokoi w Hotelu Poleski lub we Freedom Hostel należącego również do nas w atrakcyjnych cenach

* dla Państwa Młodych pokój w Hotelu Poleski gratis !
 

* dla Gości weselnych -30 % od obowiązujących cen obowiazujących w hotelu i hostelu

Oferujemy Państwu :
  • doradztwo w wyborze potraw oraz napoi
  • aranżacja ustawienia stołów i pomoc w usadzeniu Gości
  • wydzielone miejsce na prezenty i kwiaty
  • doskonały dojazd
  • najpiękniejszy widok z Tarasu Widokowego Poleski - Wawel, Kosciół na Skałce, Kopiec Kościuszki - idealny pejzaż do zdjęć pamiątkowych
  • rezerwacja zakwaterowania dla Gości przyjezdnych krajowych i zagranicznych
  • ustalenie planu wizyty Gości z możliwością zwiedzania
  • pomoc w rezerwacji transportu
Dodatkowo płatne na zamówienie:
  • Tort weselny o ulubionym smaku, ciasto na stoły oraz paczki dla Gości weselnych
  • Dekoracje kwiatowe
 

Do Restauracji Poleski Cafe
zaprasza Szef Kuchni



restauracja_01pano
zobacz panoramy restauracji.



 
SUPER OFERTA ! ! !

Urodziny, imieniny, rocznica....
Spraw bliskim wyjątkowy prezent !
Wykup voucher o wartości 100zł, 150zł i 200zł i podaruj go komuś
w prezencie aby mógł w miłej atmosferze i z pięknym widokiem
 zjeść smaczny posiłek
 
 

                                                                                                                                                                                                                                                   
created by Karol Lubiejewski